veliki projekt i završetak

Foto - Potpredsjednik Vlade u Općini Sveti Ilija: Prvi su dovršili katastarsku izmjeru i podigli vrijednost nekretnina

Objavljeno: 24.07.2023. 15:13

Zadnja izmjena: 24.07.2023. 15:29

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine Branko Bačić posjetio je Varaždinsku županiju gdje je nazočio završetku projekta katastarske izmjere na području Općine Sveti Ilija, a održao je i radni sastanak s županom Anđelkom Stričakom i njegovim suradnicima u Županijskoj palači u Varaždinu.

Ministar Bačić je pozvao sve načelnike u Hrvatskoj da budu, kako je naglasio - aktivni poput načelnika Općine Sv. Ilija Marina Bosilja, te je naznačio da kroz taj proces gdje država financira izmjeru i osnivanje zemljišne knjige na 600 tisuća hektara pronađu svoj interes i osiguraju sredstva. Načelnik Općine Bosilj je pak rekao kako su benefiti ovog projekta ogromni, a cijena jedne ovakve izmjere je daleko manja nego da svaki pojedinac samostalno istu uređuje.

- Dovršetak naše katastarske izmjere koja je započela u jesen 2013. godine i trajala gotovo punih 10 godina je privedena kraju. Kroz katastarsku izmjeru podigli smo vrijednost svih nekretnina i zemljišta na području naše općine. Možda smo jedina općina koja je riješila katastar i gruntovnicu unutar svojih granica, a paralelno s tim uredila granica sa susjednim općinama i gradovima, uredila granice naselja, protezanje ulica unutar tih naselja te napravila kompletnu evidenciju kućnih brojeva za sve nekretnine u svih naših osam naselja. 

Načelnik Bosilj je pritom otkrio kako je cijeli projekt koštao oko 5,5 milijuna kuna te da se radi o 10,5 tisuća čestica. Župan Stričak pohvalio je realizaciju ovog projekta te čestitao na završetku istoga.

Komentari