7. gardijska brigada

FOTO: Povodom 27. obljetnice Puma u Varaždin stigao i premijer Plenković

Prigodnim programom danas 7. gardijska brigada Puma obilježava 27. obljetnicu ustrojavanja, a tom je prilikom u Varaždin stigao i premijer Vlade Andrej Plenković.
Objavljeno: 20.12.2019. 11:47

Zadnja izmjena: 20.12.2019. 11:53

Foto: Dario Jurčević

Prigodnim programom danas 7. gardijska brigada Puma obilježava 27. obljetnicu ustrojavanja, a tom je prilikom u Varaždin stigao i premijer Vlade Andrej Plenković.

Pri tome se premijer osvrnuo na ovogodišnji povratak Puma u Varaždin - Vlada je u ovom mandatu odlučila vratiti hrvatsku vojsku u Varaždin. Ovdje na sjeveru Hrvatske se osjeća bliskost sa hrvatskim narodom i siguran sam da će ta činjenica pridonijeti i motivirati mlade ljude da postanu pripadnici hrvatske vojske - rekao je premijer.

Župan Radimir Čačić rekao je kako je Varaždinska županija "izuzetno ponosna na građane županije koji su dali doprinos u Domovinskome ratu", a među njima su i Pume - Najveći broj branitelja u Vukovaru, osim Vukovaraca, bili su pripradnici naše policijske postrojbe. Svi znamo tko je prvi ušao u Knin, svi znamo da su Pume prve razvile zastavu - rekao je župan Čačić, dok je zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar dodao je kako je obljetnica Puma prilika za prisjetiti se njihovog doprinosa u ratu, kao i svih branitelja koji su dali život za Domovinu.

Komentari