'Varaždin su ljudi'

Foto - Povodom 500-tog rođendana Gradske vijećnice izdana interaktivna knjiga

Objavljeno: 08.12.2022. 13:30

Zadnja izmjena: 08.12.2022. 13:30

Povodom Dana grada i 500-te obljetnice Gradske vijećnice promovirana je monografija "Varaždin su ljudi", čemu su nazočili zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, glavna urednica Petra Somek te svi koji su pridonijeli izdavanju knjige.

"Varaždin su ljudi" je veselo, razigrano i šareno djelo koje vrvi  iznenađenjima, posebno u svojih osam raskošnih, umetnutih priloga: kuverte s razglednicom, 3D makete varaždinske gradske vijećnice, recepta za čuveni Varaždinski klipič, vježbenice za djecu, QR kodova koji vode na web-stranice varaždinskih muzeja i na YouTube kanale s nezaboravnim pjesmama o Varaždinu. Knjiga je istodobno ozbiljna, stručna i puna zanimljivih podataka.

- Nema ništa ljepše i vrjednije od knjige. Ponosan sam i sretan da imamo ovakvo, suvremeno, inovativno, sadržajno, reprezentativno izdanje koje će sljedeće godine biti naš službeni poklon. Vjerujem kako će ova knjiga biti i povod onima koji nisu, da posjete naš Grad, ali i svima nama da se podsjetimo koliko je on lijep i bogat, pa i da naučimo nešto što možda nismo znali - rekao je Marković.

Glavna urednica Petra Somek dodala je kako je "Varaždin su ljudi" dvojezično hrvatsko-englesko izdanje na 180 stranica koje otvara nove horizonte među dosadašnjim izdanjima o Varaždinu, ali i drugim gradovima i to ne samo u Hrvatskoj.

Komentari