radno i veselo u općini breznica

FOTO Povodom dana Općine Breznica održan je tradicionalni 'sejem', a evo što je rekao i najavio načelnik Krobot

Objavljeno: 23.07.2017. 15:34

Zadnja izmjena: 23.07.2017. 15:42

Foto: Viktor Hranić

Danas se slavi u najjužnijoj općini u Varaždinskoj županiji, u Općini Breznica. Povodom Dana Općine održava se 'sejem', a prigodne riječi uputio je načelnik Stjepan Krobot kojem je ovo već peti mandat.

U svom je uvodnom govoru načelnik Krobot nabrojao i spomenuo do sada najvažnije realizirane projekte. Od asfaltiranje cesta u naseljima Drašković i Podvorec, morderniziranju ceste u Breznici, radova na rekonstrukciji nerazvrstanih cesta, izgradnji mostova preko vodotoka, sanirano je i posljednje divlje odlagalište otpada u Jalesu. Kako i sam kaže, mnogo je još aktivnosti ostalo kojima se pokušava unaprijediti život u ovom kraju. 

- I organizacija ovog sejma jedna je od aktivnosti kojima želimo pozitivni utjecati na razvoj ovog kraja, ali i očuvanje tradicije i zdravog načina života. Ideja ovog sejma je da se oni koji to pamte prisjete kako se nekad teško, ali zapravo jednostavno živjelo i da se to pokaže mlađim generacijama. - rekao je Stjepan Krobot.

Neki od bitnijih projekata u posljednjih godinu dana bili su još i rekonstrukcija mosta, proširena vodovodna mreža, kupnja mobilno reciklažnog dvorišta s Općinom Breznički Hum, a završena je energetska obnova i vanjsko uređenje općinske zgrade i društvenog doma te sva naselja sada imaju javnu rasvjetu.

Izgradnja dvorane uz osnovnu školu

No da ne ide sve baš 'po špagi' i da ova općina ima i svoje probleme Krobot je spomenuo kako je bilo dosta predizbornih obećanja od strane županijske vlasti koje se nisu ostvarila prema očekivanjima.

- Sada očekujemo od ove županijske vlasti ozbiljniji pristup; radi se o izgradnji dvorane za koju smatram da smo malo kažnjeni jer nismo prihvatili prethodni prijedlog JPP-a koji je bio preskup. Županija je ta koja je dužna osigurati djeci te uvjete. - kaže Krobot i nadodaje kako je još prije 12 godina u školu uvedena jednosmjenska nastava i od onda dvorane još uvijek nema.

U to vrijeme župan je bio i sadašnji župan Čačić.

- U Čačićevo vrijeme prijedlog za izgradnju dvorane JPP-a je bio preskup. Vlast poslije je imala sluha, ali Županija tad nije imala financijskih sredstava. Nadamo se da će nova županijska vlast pozitivno reagirati na ovaj poticaj i konačno riješiti problem.- zaključuje Krobot.

Odluke za novi vrtić još nema

U cijelom ovom kraju još uvijek nema vrtića, Općina Breznica izradila je dokumentaciju, no međutim, i tu je došlo do zastoja.

- Odluke još nisu donesene, prijavili smo projekt izgradnje vrtića u vrijednosti 4,5 milijuna kuna, a radi se oko 50-60-tak djece koji bi bili polaznici. Naša djeca idu u Zagrebačku županiju i u Novi Marof trenutno, a mi ih sufinanciramo bez obzira gdje su. Najveći razlog što do sada nije bilo vrtića je neraspisivanje natječaja za mjeru 7.4.1, a čije raspisivanje čekamo 4 godine i koje je sad napokon u tijeku. - rekao je Stjepan Krobot.

Sve u svemu, i ova općina ima svoje probleme s kojima se nosi. Na današnjem sajmu okupilo se puno mještana, a i predstavili su se brojni OPG-ovi. Mi vam donosimo prekrasnu fotogaleriju pa pogledajte kako je to danas izgledalo u Breznici...

 

  

 

 

Komentari