slavi se jurjevo..

FOTO Povodom dana općine u Svetom Đurđu održana svečana sjednica Općinskog vijeća

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.04.2018. 20:00

Zadnja izmjena: 23.04.2018. 21:06

Foto: Viktor Hranić

Danas je u Svetom Đurđu održana svečana sjednica Općinskog vijeća, a sve to u sklopu proslave Dana Općine. Prilika je to da se osvrne na projekte koji su se u proteklih godinu dana ostvarili u općini, ali i da se najave novi.

Načelnik Josip Jany u svojem je govoru istaknuo kako je na proteklim izborima ostvario jedan od najboljih rezultata u Hrvatskoj, pobjedivši protukandidate sa visokih 87,5 posto glasova. Od ostvarenih projekta između ostalih, napomenuo je kako su se u općini izgradila čak tri kružna toka, uredili društveni domovi, kompletno uredila rijeka Plitvica te postavio novi asfalt.

Što se novih projekata tiče, dva najvažnija, prema načelnikovim riječima aglomeracija u suradnji s gradom Ludbregom i općinom Martijanec te novi općinski dječji vrtić. Vrijednost te investicije je 7 milijuna kuna, a on bi iduće godine trebao biti završen. Osim svega toga, načelnik je napomenuo kako općina dosta ulaže u mladost za koju iz proračuna izdvaja oko 1,5 milijun kuna te u vatrogasce za koje izdvaja oko pola milijuna kuna.

Svečanoj sjednici prisustvovali su između ostalih i Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade i Ministar graditeljstva i prostornog uređenja, Božica Makar, saborska zastupnica, Tomislav Paljak, zamjenik župana, kao i gradonačelnici i načelnici susjednih općina.

 

Komentari