„Održivi razvoj i zdrave zajednice“

FOTO U Turistu povodom Dana socijalnog rada: 'Socijalni radnici rade opasan posao, a nemaju podršku društva'

Objavljeno: 29.03.2018. 12:24

Zadnja izmjena: 29.03.2018. 12:24

Foto: Dominik Sever

Povodom dana socijalnog rada, u hotelu Turist održan je IV. regionalni simpozij pod nazivom „Održivi razvoj i zdrave zajednice“. Obilježavanjem Svjetskog dana socijalnog rada koje tijekom mjeseca ožujka organiziraju socijalni radnici u cijelom svijetu pa tako i kod nas, želi se utjecati na međunarodne, regionalne i lokalne politike, vladine akcijske planove, te istaknuti vrijednost i doprinos koje socijalni radnici čine svakodnevno diljem svijeta. 

Na simpoziju su bili i predstavnici gradske i županijske vlasti, dogradonačelnica Sandra Malenica i dožupan Tomislav Paljak.

- Osim informatike, u našim školama i drugim institucijama trebamo i psihologe, pedagoge, defektologe, logopede i naravno socijalne radnike. Ono što rade socijalni radnici je vrlo važno, no moraju se više društveno angažirati u smislu slanja objava u medije jer mediji danas oblikuju stvarnost, a socijalni radnici predstavljati tu stvarnost i društvo - poručila je Malenica

Udruga socijalnih radnika Varaždinske županije organizirala je ovaj simpozij u suradnji s Društvom socijalnih radnika Međimurske županije, Udrugom socijalnih radnika Koprivničko-križevačke županije i Društvom socijalnih radnika Krapinsko-zagorske županije, a cilj simpozija je daljnje jačanje i afirmacija profesije socijalnog rada, isticanje primjera dobre prakse koju socijalni radnici svakodnevno provode u različitim područjima svojeg rada te senzibiliziranje javnosti za potrebe svih ranjivih skupina i za njihovo uključivanje u život zajednice. 

- Socijalni radnici nemaju odgovarajući status i podršku društva i zadatak političara je uočavati i rješavati takve situacije. Premalo je socijalnih radnika i zbog toga treba rješavati anomalije poput zabrane zapošljavanja tamo gdje to nije potrebno. Činjenica je da socijalni radnici rade opasan i zahtjevan posao bez podrške društva. Poručujem im neka budu glasni i neka ukazuju na sve probleme, a mogu računati na podršku Županije, iako na nacionalnoj razini ima puno posla - rekao je Paljak

 

 

 

Komentari