BLAGDAN MALE GOSPE

Foto - Povodom dana Varaždinske županije položen vijenac i održana sveta misa

Objavljeno: 08.09.2021. 13:02

Zadnja izmjena: 08.09.2021. 13:03

Kod središnjeg križa na gradskome groblju u Varaždinu izaslanstvo Varaždinske županije položilo je vijenac i zapalilo svijeće u spomen poginulim braniteljima te preminulim građanima naše Županije.

Predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić tom je prilikom rekao kako se danas prisjećamo svih onih koji su nas zadužili, među njima i našeg pokojnog župana Marijana Mlinarića, svih preminulih građana te poginulih branitelja.

Župan Anđelko Stričak pozvao je sve prisutne na minutu šutnje, dok je velečasni Ivica Cujzek predvodio molitvu za sve poginule branitelje te preminule građane naše Županije. U izaslanstvu Varaždinske županije također je bila njegova zamjenica Silvija Zagorec, predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić, saborske zastupnice Natalija Martinčević, Nadica Dreven Budinski i Barbara Antolić Vupora, županijski vijećnici Marijan Cingula, Željko Dvekar i Tin Jurak te zamjenica pročelnika Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Renata Skoko.

- Danas je najsvečaniji dan za našu Županiju i normalno je te korektno da ga obilježavamo na ovaj način poštujući sve one koji su nas zadužili svojim radom i djelima – rekao je predsjednik Županijske skupštine Križanić.

Prije polaganja vijenca kod Središnjeg križa, svi prisutni su odali počast i pokojnom županu Varaždinske županije Marijanu Mlinariću položivši aranžman i zapalivši svijeću na njegovom grobu. Nakon odavanja počasti na groblju, u katedrali Uznesenja BDM na nebo varaždinski biskup mons. Bože Radoš služio je svetu misu zahvalnicu u čast Male Gospe, zaštitnice Varaždinske županije.

Komentari