prisjetili se

FOTO Povodom obilježavanja akcije "Bljesak" Varaždinci i Ludbrežani posjetili područje Pakraca i Lipika

Objavljeno: 03.05.2018. 11:55

Zadnja izmjena: 03.05.2018. 12:03

Povodom 23. godišnjice izvođenja VRO "Bljesak" Ludbrežani i Varaždinci, članovi Kluba varaždinskih branitelja 1991-1995 Varaždin, posjetili su područje zapadne Slavonije i tom prilikom položili cvijeće i zapalili svijeće na spomen obilježjima u čast svojih prijatelja, poginulih pripadnika 104. brigade, koji su svoje živote položili na oltar Domovine u najtežim trenucima 1991. i 1992. godine na tom ratnom području.

Ovo je bila i prilika za pojedine članove iz Varaždina i Ludbrega da nakon
27 godina čuju argumentirane podatke i činjenice, iznesene prilikom organiziranih Okruglih stolova od strane zapovjednika i visokih časnika, koji su bili učesnici planiranja i samog izvođenja operacija "Otkos 91","Orkan 91" i "Papuk 91". 

Dobrodošlicom, prigodnim govorima i riječima zahvale na mjestima pogibija i stradavanja pripadnika varaždinske 104. brigade, obratili su se predstavnici braniteljskih udruga iz Pakraca, Stipe Hodak predsjednik "Hrvatskih ratnih vojnih invalida" Pakrac i predsjednik "Časničkog zbora Pakrac - Lipik" pukovnik Božidar Lujanac.

U Lipiku na "Trgu hrvatskih branitelja", kod spomen obilježja svim poginulim braniteljima koji su dali svoje živote u akciji oslobođenja grada, položili su cvijeće i zapalili svijeće u nazočnosti domaćina dogradonačelnika Slobodana Katunara u čijem društvu su proveli lijepe trenutke druženja u Veteranskom centru Lipik.

Domaćinima se u Pakracu i Lipiku riječima zahvale i lijepom druženju te budućoj suradnji zahvalio predsjednik Kluba varaždinskih branitelja 1991-1995 Varaždin umirovljeni bojnik HV-a Vladimir Leskovar. Samu svečanost uveličali su pripadnici motorističke karavane njih oko 300, koji su stali na putu od Okučana prema Pakracu, gdje je također upriličeno druženje branitelja i "bajkera".

Komentari