gradsko groblje

Foto - Povodom Dana antifašističke borbe položeni vijenc u spomen na poginule i preminule antifašiste

Objavljeno: 21.06.2024. 12:41

Zadnja izmjena: 21.06.2024. 12:41

Povodom Dana antifašističke borbe ispred Spomen kosturnice na Gradskom groblju u Varaždinu položeni su vijenci i upaljene svijeće u spomen na sve poginule i preminule antifašiste.

Uz članove Udruge antifašista Varaždin, vijenac su u pratnji pripadnika Husarske garde Varaždinske županije i Varaždinske građanske garde položili saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Varaždinske županije Ljubica Božić, kao i predstavnici Policijske uprave varaždinske.

- Moderna Hrvatska počiva upravo na antifašizmu, na borbi partizana i partizanki i svih antifašista u Drugom svjetskom ratu, a zatim naravno na borbi branitelja u Domovinskom ratu. To piše u našem Ustavu i na to ne smijemo nikada zaboraviti. Iako je prošlo gotovo 80 godina od oslobođenja Hrvatske, odnosno Europe od tog nacističkog režima, ali potrebno je na to podsjećati kako se takvo zlo ne bi ponovilo - rekao je Marković.

- I ove godine smo se ponovno okupili ovdje kod Spomen kosturnice na Varaždinskom groblju kako bismo odali počast i poštovanje svim pripadnicima antifašističkog pokreta koji su položili svoje živote u borbi protiv fašističkog okupatora – rekla je pročelnica Ljubica Božić.

Komentari