počeo špancirfest

FOTO: Poznati gosti u Varaždinu: Čačić i Mesić mjerili šećer, Kosor kupovala suvenire

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.08.2017. 12:17

Zadnja izmjena: 19.08.2017. 12:20

Foto: Mateja Rak

Subotnje jutro namamilo je puno Varaždinaca, ali i posjetitelja iz okolnih mjesta u Varaždin. Korzo je bilo ispunjeno uličnim preformerima, ispijale su se kavice i obilazili štandovi.  Župan Radimir Čačić iskoristio je početak Špancirfesta da u goste pozove svoje prijatelje, bivšeg predsjednika Stipu Mesića i bivšu premijerku Jadranku Kosor.

Tako su uvaženi gosti uz župana i posebnu županovu savjetnicu Nataliju Martinčević prošetali gradom, popričali s izlagačima ili pak kupili neki suvenir kao uspomenu na ovogodišnji Špancir.

-  Jako dojmljivo, jako i uvijek je ovdje u Varaždinu i ljudi su jako srdačni. Već sam kupila jednu sitnicu za uspomenu i jako je lijepo vidjeti da je grad pun već drugi dan festivala. Svima nam nedostaje veselja i radosti.- rekla je Kosor. 

I dok su se ona i Martinčević više posvetile razgledavanju štandova, Čačić i Mesić odlučili su provjeriti šećer. - Sada mi je šećer bolji nego što je to bilo u kampanji.- našalio se župan. Kada su se uvjerili da je sa zdravljem sve u redu, svi zajedno su, u znak prijateljstva na Trgu tradicijskih zanata popili medicu.

Bivši predsjednik Mesić također se rado odazvao pozivu Župana.

- Uvijek mi je drago doći ovdje i vidim napredak jer sam već bio ovdje i mislim da su građani shvatili kako je ovo velika manifestacija i čestitam organizatorima.- rekao je Mesić 

Župan Čačić na kraju je rekao da se grad sada pokazuje u najljepšem svijetlu i kako je ova manifestacija poprimila europske razmjere.

- Špancirfest se ne može usporediti ni sa kojom drugom manifestacijom na kontinentu.- zaključio je. 

 

 

Komentari