GRAD VARAŽDINSKE TOPLICE

Foto - Poznate operne arije u interpretaciji vrhunskih glazbenih umjetnika u Vž. Toplicama

Objavljeno: 11.09.2023. 18:01

Zadnja izmjena: 11.09.2023. 18:16

Nakon dvije sjajne umjetničke klavirske večeri u nedjelju navečer zvijezde su još malo sjajnije zasjale od oduševljenja.

Pred publikom na arheološkom nalazištu nastupili su vrsni, svjetski poznati operni pjevači uz pratnju Gianfranca Pappalarda Fiumare. Ovo je bio i zadnji dan 3. izdanja Festivala, a Gala koncertom obilježen je i završetak obilježavanja 30. obljetnice Varaždinske županije. Atraktivne operne arije, razigrane ritmovima Puccinija, Verdija, Bizeta i ostalih poznatih kompozitora pružile su posjetiteljima doživljaj za pamćenje. 

- U naše mjesto stigli su umjetnici svjetskog glasa i najpoznatije pozornice kao što su milanska Scala i Carnegie Hall zamijenili pozornicom pod vedrim nebom. Pred ovim događanjem je blistava budućnost, što je vidljivo i po broju posjetitelja. Ovo je treća godina održavanja, a porast je u odnosu na prošlu godinu udvostručen. Nadam se da će upravo Noctes Aquae Iasae postati naša glavna manifestacija - rekla je Dragica Ratković, gradonačelnica Varaždinskih Toplica.

'Duša županije'

Zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec izrazila je zadovoljstvo što je Festival upotpunio ovogodišnji raznolik i bogat program obilježavanja Dana Varaždinske županije.

- Život se sastoji od trenutaka kojih se sjećamo kroz cijeli život, a upravo ovaj koncert, odnosno ovaj festival na ovom prekrasnom arheološkom lokalitetu čine taj magičan trenutak i uvjerena sam kako ćemo svi odavde otići s jednom prekrasnom emocijom. Varaždinska županija i dalje će podupirati ovakva i slična događanja, kao i udruge, organizacije, samostalne umjetnike, jer svi oni kreatori su naše kulture i baštine, oni su duša svoje općine, svog grada, a u konačnici i Varaždinske županije - rekla je Zagorec.

Komentari