'green destinacija'

Foto - Poznati britanski pustolov poznat po serijalima iz divljine posjetio Međimurje

Objavljeno: 27.05.2024. 18:44

Zadnja izmjena: 27.05.2024. 18:44

Britanski TV voditelj, pisac i pustolov Ben Fogle, poznat po svojim serijalima iz divljine, plivanju s krokodilima, trčanju po Antarktici, veslanju preko Atlantika protekli je vikend proveo u Međimurju.

Ovom zagovorniku ekologije i održivosti, posjet Međimurju se, prvoj hrvatskoj regiji certificiranoj Green destinacijom, uklopio se u ono za što se bori svojim višedesetljetnim radom i aktivizmom. Tijekom boravka u županiji na krajnjem sjeveru Hrvatske, Ben Fogle obišao je više destinacija i ostao, kako je rekao, oduševljen onim što je vidio, koliko se mala regija u maloj europskoj zemlji posvetila očuvanju svoje tradicije i raznolikih prirodnih bogatstava.

Putem po Međimurju, Ben Fogle se poslikao i rado odgovarao na pitanja svima koji su prepoznali slavnog Britanca. Fogle je posjetio i P.G Geler, na kojima se uzgaja autohtona pasmina Međimurskog konja, gotovo izumrle vrste, na svijetu je ostalo još svega 40 grla. Cjelodnevni je posjet zaokružio uspinjanjem na vidikovac na Mađerkinom bregu, s jedinstvenim, ugrađenim orguljama na vjetar.

- Imali smo čast ugostiti poznatog britanskog novinara, istraživača, pustolova i pisca Bena Fogla, koji je izrazio oduševljenje dolaskom u zelenu oazu u srcu Europe. Vjerujem da smo u njemu stekli novog prijatelja i promotora naših prirodnih ljepota te održivog turizma, po kojem smo poznati na svjetskim turističkim kartama i okrunjeni Green Destination nagradom. Vjerujem da je Ben uživao u gostoprimstvu i jednostavnosti naših ljudi, jednako kao i u ljepoti našega zavičaja, jer mu je Međimurje otvorilo svoje srce - rekao je međimurski župan Matija Posavec.

Komentari