radionica

Foto - Fotograf Damir Hoyka u Ludbregu umijeću fotografiranja podučavao veleposlanike

Objavljeno: 06.05.2024. 15:01

Grad Ludbreg postao je na jedan dan veliki fotografski set jer su ondje, pod vodstvom renomiranog zagrebačkog fotografa Damira Hoyke, veleposlanici pet država akreditiranih u Hrvatskoj - Norveške, Belgije, Nizozemske, Finske i Slovenije - snimali kreativne fotografije.

Veleposlanici su u Ludbreg došli na poziv gradonačelnika Dubravka Bilića, a radionica „PhotoWalk by Hoyka“ jedinstveni je edukativni koncept prilagođen polaznicima svih razina znanja. Specifičnost ove radionice je ta što sudionici na licu mjesta dobivaju Hoykin savjet kako poboljšati snimljenu fotografiju na način da je, primjerice, drugačije kadriraju.

- Ovaj posjet je uistinu važan korak u smjeru jačanja suradnje između Ludbrega i država koje njihovi veleposlanici predstavljaju. Zahvaljujući projektu ‘PhotoWalk by Hoyka’ dogovori o budućoj suradnji odvijali su se u edukativnom, ali ležernom tonu jer su veleposlanici doživjeli Ludbreg poput nas koji ovdje živimo: kao prekrasan gradić prepun potencijala - naglasio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Autor projekta Damir Hoyka naglasio je kako se fotografijom zbližavaju ljudi.

- Posebno me veseli što se to povezivanje u Ludbregu dogodilo na visokoj skali, između država. Osim toga, vjerujem da smo po ovome projektu specifični, jer nisam čuo da postoji fotoradionica koja uspijeva okupiti čak pet veleposlanika stranih država, u ležernoj atmosferi im predstaviti dio države domaćina, te im pokloniti znanja koja će zauvijek koristiti.

Komentari