501 godina

Foto - Varaždinska Gradska vijećnica u potpunosti obnovljena, obišao ju i predsjednik Milanović

Objavljeno: 10.04.2024. 19:56

Zadnja izmjena: 10.04.2024. 19:57

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je boravio u Varaždinu, prilikom čega je posjetio i novoobnovljenu Gradsku vijećnicu Grada Varaždina.

Nakon obilaska obnovljene Gradske vijećnice, predsjednik Milanović održao je radni sastanak s dužnosnicima Grada Varaždina koji su ga upoznali sa strategijom razvoja Grada i dosad provedenim projektima. Gradonačelnik Neven Bosilj tom je prilikom najavio kako će sljedeća sjednica Gradskog vijeća biti održana u novoj, modernoj dvorani za Gradsko vijeće, s konferencijskim sustavom, odnosno sustavom za glasanje.

- Naša 501 godinu stara Gradska vijećnica je najstarija u ovom dijelu Europe. Sada je obnovljena tako da u potpunosti može služiti u radu Gradske uprave. Atrij Gradske vijećnice bit će otvoren za sve naše sugrađane i goste i postat će novi skriveni kutak u gradu. Imamo najmoderniji sustav hlađenja i grijanja i energetski učinkovitu zgradu. Cijela priča koštala je oko 1,5 milijuna eura, s uređenjem svih prostorija, unutarnjim uređenjem, energetskom obnovom i uređenjem atrija. Oko 260 tisuća eura dobili smo od Fonda, a ostalo smo financirali sami - kazao je Bosilj.

Komentari