ured predsjednika

Foto - Predsjednik Milanović odlikovao varaždinske 'Tigrove'

Objavljeno: 21.07.2022. 12:42

Zadnja izmjena: 21.07.2022. 12:42

U Uredu Predsjednika Republike Hrvatske dodijeljena su odlikovanja zaslužnim hrvatskim braniteljima povodom 30. obljetnice osnutka 1. gardijske brigade Tigrovi, Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Pripadnici 5. bojne 1. A brigade Tigrovi iz Varaždinske županije jučer su na svečanom prijemu u Uredu Predsjednika Republike odlikovani za posebne zasluge i doprinos u Domovinskom ratu.

Redom bana Jelačića za iznimno uspješno zapovijedanje postrojbama Oružanih snaga te za osobite vojne zasluge u njihovom ustroju odlikovan je Zdravko Kuzelj, posmrtno, odlikovanje su preuzeli supruga Mirjana i sin Rikard Kuzelj. Redom hrvatskog križa za teško ranjavanje u Domovinskom ratu odlikovani su Danijel Kadi i Zoran Keča. Redom hrvatskog trolista za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u ratu odlikovan je Damir Belaj.

U svom govoru zahvale odlikovanima predsjednik Zoran Milanović istaknuo je da ova odlikovanja dodjeljuje "kao vrhovni zapovjednik za čast i priznanje jednom malom broju pravih i zaslužnih ljudi bez kojih naše zemlje ne bi bilo jer da nije bilo obrane, ne bi bilo ni oslobođenja".

Pripadnici udruge varaždinskih Tigrova uručili su Predsjedniku Republike plaketu povodom 30. obljetnice osnutka 5. bojne 1. A brigade Tigrovi, jedine izdvojene postrojbe čiji su pripadnici mahom iz sjeverozapadne Hrvatske branili domovinu u samim početcima rata na svim bojišnicama diljem domovine. Svečanom uručenju odlikovanja nazočili su i članovi obitelji odlikovanih hrvatskih branitelja.

Komentari