općina sračinec

Foto - Predškolci Dječjeg vrtića Bambi iz Sračinca spremni za polazak u školu

Objavljeno: 04.07.2023. 11:26

Zadnja izmjena: 04.07.2023. 11:26

Svjesni činjenice da još uvijek ne postoji sustavno razrađen model tranzicije iz vrtića u školu, u Dječjem vrtiću Bambi u Sračincu proveden je višemjesečni projekt "Škola" čiji je cilj bio osigurati što bolju pripremljenost djece za polazak u prvi razred te unaprijediti suradnju i partnerstvo između vrtića i Osnovne škole Sračinec.

Projekt je započeo sastankom između ravnateljica i stručnog tima škole i vrtića na kojem su dogovorene smjernice za suradnju, isplanirane zajedničke posjete, ali i razmotrene barijere koje nerijetko izazivaju stres i nezadovoljstvo djece, roditelja, odgojitelja i učitelja prije i tijekom prijelaza. Prvi koraci suradnje ostvareni su posjetom Vijeća učenika dječjem vrtiću koje je "iz prve ruke" predškolcima ispričalo kako je to biti učenik, upoznalo ih sa školskim pravilima, prikazalo svoja zaduženja, iskustva i obaveze. Učenici su djeci pokazali raspored sati, kako izgleda školska torba te što sve ona sadrži.

- S ciljem da se djeci vrtićke dobi što jasnije približi proces učenja i poučavanja u školi u vrtićku skupinu ugostili su roditelje i suradnike koji rade u odgoju i obrazovanju. Oni su djeci održali ogledne nastavne satove iz matematike, glazbene, likovne, tjelesne i zdravstvene kulture, prirode i društva te stranih jezika. Suradnja je bila ostvarena i s Elektrostrojarskom školom Varaždin u kojoj je djeci održan ogledni sat hrvatskog jezika, a nakon čega su posjetila zvjezdarnicu i Centar Robotike. Kako bi djeca što sigurnije krenula u školu u vrtiću je održana i radionica "Prva pomoć, upomoć" te predavanje policijskog službenika na temu "Sigurnost u prometu" - navode iz Općine.

Iz Dječjeg vrtića Bambi zahvaljuju svima koju su bili dio ovog projekta, a svojim predškolcima „Sovicama“ žele sretan i uspješan polazak u prvi razred

Komentari