općina cestica

Foto - Predstava 'Ja trudnica' nasmijala mještane općine Cestica

Objavljeno: 12.03.2022. 08:32

Zadnja izmjena: 12.03.2022. 08:32

Ovu trudničku priču, prema tekstu Đine Jakir, mještane su u Kulturnom centru u Cestici do suza nasmijali poznati hrvatski glumci Jan Kerekeš i Ana Begić Tahiri.

"I, kad će djeca?" , "Jeste trudni? Radite uopće na tome?", "Gdje je zapelo?". Tu su samo neka od pitanja koja se ne bi trebala pitati, a glumica u predstavi Ivona Ljubić sluša ih svakodnevno. U ovoj komediji s trudovima ispričana je neobična ljubavna priča koja počinje pišanjem na tester, zahuktava se pogrešnim riječima podrške apsolutno svih drugih likova, no uz velike napore ipak ima sretan završetak. Upravo zbog onoga što dolazi na kraju sve drugo postaje manje važno. To može potvrditi svaka majka. No onaj koji tvrdi da je trudnoća blaženo stanje, sigurno nije bio žena.

Inače, predstava je osvojila nagradu za najbolju glumicu Ani Begić Tahiri na međunarodnom kazališnom festivalu u Skopju 2021. - Balkanski teatarski festival "Provokacija" i nagradu za najboljeg glumca Janu Kerekešu na međunarodnom kazališnom festivalu u Skopju 2021. - Balkanski teatarski festival "Provokacija".

Komentari