EVO ŠTO ČEKA MATURANTE...

FOTO Predstavljen program za ovogodišnje Dane maturanata ''MATURANTIKA 2018''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.05.2018. 10:00

Zadnja izmjena: 02.05.2018. 10:00

Varaždinska županija, Grad Varaždin i Policijska uprava varaždinska ove godine zajednički organiziraju „Maturantiku 2018“, trodnevni program namijenjen maturantima svih srednjih škola u Varaždinskoj županiji, a trajat će od 16. do 18. svibnja.

Danas su na konferenciji za medije govorili zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, zamjenica gradonačelnika Varaždina Sandra Malenica, načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić i Raymond Rojnik, v.d. ravnatelja Koncertnog ureda.

Donosimo vam cijeli program:

Srijeda, 16. svibnja

  • od 14 do 17 sati - PARK MLADIH - nastupi plesnih parova, glazbenih bendova i DJ-a - predstavnika svake škole 
  • od 17 do 18 sati - MIMOHOD MATURANATA - ulicama grada Varaždina: od Parka mladih, Hallerovom alejom, Ulicom V. Lisinskog do Trga M. Stančića, zatim Bakačevom do Ulice Lj. Gaja prema Trgu kralja Tomislava do Franjevačkog trga gdje će se, na blakonu palače Varaždinske županije, nalaziti stručni žiri koji će odabrati najbolji kostim jednog odjeljenja maturanata, nakon čega odlaze Ulicom A.K. Miočića, Ulicom S. Vraza prema Hallerovoj aleji do Parka mladih, gdje će se proglasitit razred s maturantskom odorom. Nagrada: izlet u adrenalisnki park za cijeli razred

Četvrtak, 17. svibnja

  • od 14 do 18 sati - PARK MLADIH
  • šaljiva sportska natjecanja
  • od 14 do 18 sati - ELEKTROSTROJARSKA ŠKOLA
  • natjecanje u video igrama -e-sport
  • proglašejne najboljeg tima i uručenje vrijedne nagrade

Petak, 18. svibnja

  • od 9,30 do 11,30, TRG KRALJA TOMISLAVA - predstavljanje svih srednjih škola na štandovima i prigodna prodaja kreativnih radova maturanata - prikupljene donacije uplatit će se u Zakladu za prevenciju kriminaliteta ''Sveti Mihael'' Varaždinske županije
  • 12 sati - KVADRILJA na Korzu
  • od 14 do 18 sati - slobodan glazbeni program u Parku mladih - glazbeni bendovi škola

I ove godine bez koncerta...

Inače, kako je istaknuo načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić, na prostoru Parka mladih policija neće provoditi represivne mjere, već samo preventivne aktivnosti, dok će u oklonim prostorima na kojima će se mladi zadržavati policija primjenjivati represivne mjere u svojim ovlastima.

Na pitanje dožupanu Paljaku zašto Varaždin ni ovoga puta nije organizirao neke veće koncerte za maturante i misli li da će maturanti biti zadovoljno ovim programom, dožupan je rekao:

- Taj efekt dolaska bendova kao simbol nekakvog finala maturantskih dana i završnice je u jednom vremenu imao više smisla nego danas i mislimo da je taj koncept već prođen i da interes više nije takav da bi se sva sredstva bazirala na dolazak zvučnih imena - rekao je Paljak.

 

 

 

Komentari