U atriju Županijske palače danas su predstavljena nagrađena vina jedanaest vinara s područja Varaždinske županije koja su osvojila 33 priznanja na najprestižnijoj svjetskoj izložbi, 17. Decanter World Wine Awards 2020. u Londonu.

Kako poručuju iz Varaždinske županije, aktivnosti na promidžbi i brandiranju nastavljaju se još snažnijim tempom pa će odsad nagrađena vina imati 'Decanter 'naljepnicu kao garanciju kvalitete, otisnut je prigodni katalog s detaljnim prikazom svih nagrađenih vina, a planira se i održavanje vinskih radionica s  ugostiteljima i distributerima diljem Hrvatske.

Župan Radimir Čačić kazao je kako je apsolutno impresioniram rezultatima te naglasio kako se mora i dalje raditi na kvaliteti. - Koliko je ovaj uspjeh velik, jasno govori podatak da su 2018. osvojili tek 1 preporuku, 2019. godine dva vinara 5 medalja, a sada jedanaest vinara 5 srebra i 17 bronci te 11 preporuka. Tu nema slučajnosti. Danas znamo da imamo vrhunska, moderna, svježa vina. Naša budućnost je u kvaliteti, no nema ništa bez sustava, obrazovanja, utakmica i usporedbe i samo tako možemo napredovati. Napravit ćemo korak dalje, imat ćemo radionice za vrhunska tržišta, jadransko i zagrebačko, gdje je veća kupovna moć, idemo s edukacijom prema distributerima i ugostiteljima i još ćemo jednom s angažirati vrhunskog sommeliera koji će obići naše vinare. Stoga pozivam sve one koji smatraju da imaju vrhunska vina da nam se jave – kazao je župan.

Nagrađene vinarije

Predstavnicima nagrađenih vina iz Vinarije Košćak, Vina Mežnarić, Vinarije Kopjar, Vinarije Najman, Vinarije Makar, Vinarije Kežman, Vinskog Hrama Kotolenko, Vinarije Šafran, Lovrinih Vinogradi, Vinarije Stručić, Dvorca Maruševec uručeni su prigodni katalozi, te posebno tiskane 'Decanter' etikete, koje dokazuju da su dotično vino ocjenjivali vrhunski stručnjaci, kao i prigodni pokloni Varaždinske županije. Priliku da čestitaju nagrađenima iskoristili su i saborska zastupnica Natalija Martinčević, predsjednik Županijske skupštine Alen Runac, zamjenik župana Robert Vugrin, gradonačelnici i načelnici te predstavnici ugostiteljskih objekata, turističkih zajednica i kulturnih ustanova.

 

Ključne riječi: izložba, nagrađena, vina,

Komentari

08.10.2020. 14:29h Zadnja izmjena: 08.10.2020. 14:30