Općina Petrijanec

Foto - Promovirana slikovnica "Kak je negdar bilo" učenica petrijanečke škole

Objavljeno: 17.06.2024. 07:59

Zadnja izmjena: 17.06.2024. 07:59

U knjižnici Osnovne škole Petrijanec održana je promocija slikovnice "Kak je negdar bilo",” nastale u sklopu projekta iz građanskog odgoja i obrazovanja, koju su napisale i ilustrirale učenice Leona Mavrić, Sara Kumer Hranjec, Klara Švoger, Lana Potočnjak, Jana Klaneček, Ela Marčec, Eva Švetak Kovačić i Dora Tomašek. 

Glavni lik u slikovnici je baka Nada, koja svojoj unuci priča priče o zajedništvu, obitelji i vrijednostima koje polako padaju u zaborav. Mentori učenicima bili su Mihael Bađun, Ines Krobot i Jelena Bek, a tekst je lektorirala Martina Škrinjar, dok su troškove projekta i tiska slikovnice financijski podržale Varaždinska županija i Općina Petrijanec, izvijestili su iz te općine. 

Dodaju i da su kroz niz aktivnosti koje su se provodile tijekom školske godine učenici upoznali stare običaje, kulturu i nekadašnji način življenja., a ostvarena je i suradnja s udrugama i pojedincima koji njeguju tradiciju: Gradskim muzejom Varaždin, Udrugom Petrajski kurent, Udrugom žena Preslica, gospođama Anđelom Cvetko i Nadom Pintarić, članicama Udruge umirovljenika Općine Petrijanec te Zoranom Koširom, članom Lovne jedinice Zelendvor.

Komentari