Općina Petrijanec

Foto - Predstavljena treća faza projekta 'Zaželi za Petrijanec'

Objavljeno: 11.03.2023. 09:24

Zadnja izmjena: 11.03.2023. 09:39

Foto: Borna Sabolić

Jučer je u Društvenom domu u Petrijancu održana konferencija povodom treće faze projekta 'Zaželi za Petrijanec – faza III'.

Ovim projektom Općina Petrijanec osigurava sredstva za program obrazovanja i osposobljavanja radnica, koje po završetku istog stječu javnu ispravu te na taj način postaju konkurentnije na tržištu rada nakon izlaska iz projekta. Osposobljavanje je trajalo 160 sati, od čega 33 sata teorijske nastave, 20 sati vježbi te 107 sati praktične nastave. U ovoj trećoj fazi projekta zaposleno je 11 žena prihvatiljivih korisnica koje se brinu za 75 korisnika te obavljaju poslove kao pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, briga o higijeni, pružanje podrške kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

- Mi smo već do sada proveli dvije faze ovog projekta, tako provodimo i ovu treću fazu. Nažalost moram izraziti nezadovoljstvo zbog zapošljavanja na samo šest mjeseci. Dakle pripadnica žena teže zaposlenih na Zavodu za zapošljavanje, apeliram ovim putem zapravo na Ministarstvo da ovakve projekte planira na duži vremenski period jer radi se o tome da prije svega želimo pružiti mogućnost nekakvog malo stalnijeg zaposlenja - izjavio je načelnik općine Petrijanec Željko Posavec.

 

Komentari