pogledajte

Foto - Predstavljeni novi električni auti i bicikli koje će koristiti djelatnici Grada Varaždina

Radi se o nedavnoj nabavi električnih automobila i bicikala koje za obavljanje svakodnevnih poslova koriste djelatnici Komunalnog redarstva i drugi djelatnici Grada Varaždina...
Objavljeno: 20.09.2023. 12:54

Zadnja izmjena: 20.09.2023. 12:56

Foto: Boris Matijašec

Ispred zgrade Upravnog odjela za gradnju i komunalno gospodarstvo danas su, u sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, predstavljeni novi električni automobili i bicikli Grada Varaždina.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković tako je dao izjavu o nedavnoj nabavi električnih automobila i bicikala koje za obavljanje svakodnevnih poslova koriste djelatnici Komunalnog redarstva i drugi djelatnici Grada Varaždina, uključivši gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika. Inače, nabavu automobila i bicikala sufinancira Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

- Odlučili smo predstaviti promjene u razmišljanju i poslovanju našeg Grada, a jedna od njih je ušteda energije i goriva. Još prošle godine dobili smo tri električna auta Dacia Spring preko javne nabave uz sufinanciranje Fonda. Jedan takav auto koštao je grad malo više od 10 tisuća eura, što je vrlo povoljno. Kupili smo nedavno i pet električnih bicikala od kojih tri idu komunalnim redarima koji su oči našeg grada. Želimo potaknuti sugrađane da zajedno može doprinjeti čišćem okolišu - rekao je Marković.

Komentari