Evo detalja

​Foto - Predstavnici Zaklade 'Sveti Mihael' pružili podršku projektu 'U tuđim cipelicama'

Objavljeno: 12.10.2023. 13:17

Zadnja izmjena: 12.10.2023. 13:17

Foto: OŠ Šemovec i PU varaždinska

U Osnovnoj školi Šemovec održana je prva radionica Udruge 'Uz tebe sam' u sklopu projekta 'U tuđim cipelicama' koji financira Zaklada za prevenciju kriminaliteta 'Sveti Mihael'.

Projekt 'U tuđim cipelicama' nastavak je prošlogodišnjeg projekta Udruge, kojemu je cilj prevencija vršnjačkog nasilja s posebnim naglaskom na prevenciju nasilja prema djeci s teškoćama u razvoju. 

Ove godine obuhvatit će se učenici trećih i četvrtih razreda iz deset osnovnih škola s područja Varaždinske županije te njihovi roditelje. Za učenike će biti održane iskustvene radionice i predavanja koje će voditi magistre edukacijske rehabilitacije. Predavanja za roditelje će voditi psihologinja s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom, djecom s teškoćama u razvoju te njihovim roditeljima.

Kroz  predavanja i iskustvene radionice (vođena grupna rasprava, igranje uloga, igra) učenici će 'ulazeći u tuđe cipelice' osvještavati toleranciju različitosti, vlastite i tuđe vrijednosti, povećati razinu osviještenosti o utjecajima nasilja, učiti o načinu ophođenja prema drugima, učiti kako se oduprijeti vršnjačkom pritisku koji potiče na omalovažavanje drugih te kako zaštiti slabijeg od sebe.

Komentari