OPĆINA CESTICA

Foto - Preko 240 tisuća kuna za poduzetnike i turistički sektor u Cestici

Objavljeno: 16.04.2021. 15:01

Zadnja izmjena: 16.04.2021. 15:06

Foto: Dino Možek

Danas su u Kulturnom centru Općine Cestice potpisani ugovori Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva za razdoblje 2018. - 2021. 

Ugovore o dodjeli potpora male vrijednosti za mjere Bespovratne potpore za poduzetništvo i obrt te Bespovratne potpore za razvoj turističkog sektora potpisalo je ukupno devetero poduzetnika. Kako navodi načelnik Mirko Korotaj, to je četvrto potpisivanje ugovora u posljednjih dana te su za njih izdvojene 242 tisuće kuna. 

- U posljednjih 10 godina u općini Cestica osnovalo se 450 OPG-ova i 200 poduzetnika, a to obuhvaća više od 800 radnih mjesta. Prolaskom pandemije očekujem da će se i turizam u općini povećati, a samim time da će se povećati i korištenje usluga naših poduzetnika - rekao je Korotaj.

Načelnik je najavio uvođenje širokopojasnog internetskog pristupa na području općine Cestice, gradnju i osnivanje poduzetničkog inkubatora te otvaranje privatnih smještaja i smještaja u kamp parku.

- Strategijom razvoja odlučili smo i da ćemo razvijati turizam, poljoprivredu i malo poduzetništvo, međutim ne zaboravljamo studente ni mlade koji završavaju određena zanimanja te ćemo zato otvoriti poduzetnički inkubator gdje će ti mladi odmah u startu imati povoljne uvijete za najam tog prostora i najam opreme te onda na taj način naučeno primijeniti na najbolji mogući način. - nadodao je načelnik.

 

Komentari