Dan starijih osoba

FOTO: Preko 350 umirovljenika sudjelovalo u mimohodu povodom Dana starijih osoba

Objavljeno: 01.10.2019. 12:42

Zadnja izmjena: 01.10.2019. 12:54

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba koji se tradicionalno slavi 1. listopada, Savez udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije organizirao je prigodan program i mimohod umirovljenika i osoba starije životne dobi ulicama Grada Varaždina.

Mimohod je počeo s Kapucinskog trga, te su krenuli prema Županijskoj palači gdje ih je pozdravila savjetnica župana Natalija Martinčević i predsjednik Savjeta za umirvoljenike i osobe starije životne dobi Varaždinske županije, Vladimir Kozjak. Umirovljenike je predvodila predsjednica Saveza udruga umirovljenika i vijećnica Županijske skupštine Jadranka Bahlen. Nakon posjeta Županijskoj palači mimohod od preko 350 umirovljenika iz cijele Varaždinske županije krenula je do Trga kralja Tomislava gdje se svaka Udruga predstavila.

Natalija Martinčević istaknula je kako su prošle godine po prvi puta organizirali obilježavanje Dana starijih osoba, te da su ove godine to htjeli dići na jednu novu razinu. - Prošle godine smo po prvi puta kao Županija organizirali da zajedno s Udrugom umirovljenika posebno obilježimo Dan starijih osoba. Ove smo godine tu priču odlučili unaprijediti  i organizirati ovaj prekrasan mimohod. Zahvalni smo na prekrasnom vremenu, danas preko 350 umirovljenika šeće gradom Varaždinom. - rekla je Martinčević, te dodala kako je Županija, odmah na početku mandata, izdvajanja za udruge umirovljenika povečala s 240 na 350 tisuća kuna.

Koliko ovaj mimohod i obilježavanje Dana starijih osoba znači umirovljenicima, istaknula je predsjednica Saveza udruga umirovljenika Jadranka Bahlen - Mislim da se vidi po samome ovome danu koliko to znači našim umirovljenicima. To je nešto nevjerojatno. Željeli smo ovim mimohodom pokazati da nas ima, da nismo svi senilni ni dementni. Mi umirvoljenici smo jako razočarani i željeli smo ukazati na svoje probleme kojih imamo mnogo. Uzeli su nam puno a dali nam nisu ništa - rekla je Bahlen.

 

Komentari