domaća hrana s potpisom

FOTO Preko 70 poljoprivrednika iz Varaždina i okolice danas dobilo certifikate domaćeg proizvoda

Objavljeno: 28.04.2017. 09:55

Zadnja izmjena: 28.04.2017. 10:01

Foto: Željko Porobija

U poplavi uvozne hrane sumnjivog podrijetla jako je dobro znati da su nam i dalje nadohvat ruke proizvodi naših seljaka, domaća hrana koju nam ništa ne može nadomjestiti. Stoga već 16. put Gradske tržnice dijele poljoprivrednicima našega kraja certifikat "Proizvod hrvatskog seljaka".

Današnja dodjela bila je i svečana i vesela. Došlo je 20-ak - kako su nam rekli - najodvažnijih proizvođača od čak 73 njih koji su dobili ovu službenu potvrdu da su njihovi proizvodi na našem placu pravi domaći. Za humor je bio zadužen naš gradski notar Krunoslav Čolo, a Tamburaši mjeseca glazbom su podizali atmosferu, koju nije mogla pokvariti ni uporna kiša. Certifikate je uručivala naša olimpijka Tanja Perec, koja nam je otkrila da gađa samo papirnate mete i ne ide u lov. Mogli smo vidjeti poznata lica naših kumica i prodavača kod kojih mnogi Varaždinci kupuju već godinama.

- Iznimno nas veseli činjenica da je certifikate ove godine primilo desetak poljoprivrednika više nego lani. Kupnjom izravno od certificiranih proizvođača kupac dolazi do svježeg i zdravog proizvoda. - izjavio je župan Štromar. Na kraju su se nagrađeni jednim prigodnim darom odužili i direktoru Gradskih tržnica Predragu Ciglaru. A kupcima je sve ovo još jedan signal da se na našem placu prodaje dobra i zdrava hrana.

 

Komentari