dan grada varaždina

eTV/FOTO: SVEČANA SJEDNICA Habuš: 'Od 2010. ostvarili smo veliki napredak Varaždina'

Objavljeno: 06.12.2016. 13:42

Zadnja izmjena: 06.12.2016. 13:57

Foto: Petra Mlinarić

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Hrvatskom narodnom kazalištu danas je obilježen Dan grada Varaždina kojoj je uz brojne uzvanike prisustvovao i premijer, Andrej Plenković.

Sjednica je okupila brojne goste kojima je prilikom pozdravnog govora Josip Hehet, predsjednik Gradskog vijeća poželio dobrodošlicu.

Gradonačelnik se prilikom svog obraćanja prisjetio 2010. godine, kada je premijerka Jadranka Kosor prisustvovala sjednici Gradskog vijeća i obilježavanju Dana grada Varaždina, te je ovo pri posjet premijer nakon šest godina.

Usporedivši tadašnji Varaždin s ovim danas, gradonačelnik je istaknuo, prema njegovim riječima, veliki napredak grada, prisjetio se svih projekata koji su se realizirali u ovo vrijeme, posebice Sveučilišta Sjever, najavio je projekt Živjeti z-Dravom, ali se također i nada zajedničkom konstruktivnom rješavanju problema bala smeća na ulazu u Varaždin. 

Gradonačelnik pozvao na zajedništvo

- Nadam se da je vaše prisustvo ovdje početak jednog novog odnosa Vlade prema Varaždinu. - rekao je gradonačelnik premijeru Plenkoviću i ovom prilikom  pozvao na zajedništvo - 'jedino zajedno možemo gurati ovaj grad u pozitivnom smjeru i biti vjesnici dobrih vjesti'.

Ivan Vrdoljak potpredsjednik Sabora je napomenuo kako je pred vlastima veliki izazov, jer je potrebno vratiti politiku građanima.

- Mislim da je pred nama period kada vrlo jasna, učinkovita i efikasna građansko liberalna Hrvatska, socijalna demokracija i konzervativna politika moraju biti usmjerene isključivo na rezultat, pristojnost komunikacije i vraćanje digniteta ljudima od kojih su dobili povjerenje. - rekao je Vrdoljak.

Premijer posjećuje Špancirfest

Premijer Andrej Plenković se osvrnuo na sam nastanak Varaždina i njegovu bogatu povijest i brz razvitak, a danas je pohvalio njegov razvitak i posebno istaknuo kako Varaždin može biti primjer mnogim gradovima.

Vezano uz kulturnu ponudu Grada Varaždina, premijer je napomenuo kako i sam osobno već godinama posjećuje Špancirfest, za koji ima samo riječi hvale.

- Siguran sam da Špancirfest predstavlja afirmaciju turizma, kulturne baštine, nasljeđa Varaždina i njegovih ljepota koje su uvijek upotpunjene Varaždinskim baroknim večerima. - rekao je premijer.

U nastavku je slijedilo potpisivanje Sporazuma o suradnji Grada Varaždina i Grada Knina koju je uz gradonačelnika Habuša potpisao zamjenik gradonačelnika Grada Knina, Nikola Blažević.

Zamjenik gradonačelnika je pritom zahvalio 7. gardijskoj brigadi Pume koja je aktivno sudjelovala u obrani Knina, kao i svim braniteljima Varaždina i Varaždinske županije koji su sudjelovali u domovinskom ratu. 

 

Komentari