obilazak općine i investicija

FOTO: PREMIJER U GORNJEM KNEGINCU "Izvozimo deset puta više od nekih županija"

Obišli su tom prilikom i dvije velike investicije, onu novog vatrogasnog doma vrijednog četiri milijuna kuna – koja je u trijeku, te prije dvije godine otvoreni dječji vrtić „Bubamara“ vrijedan 14 milijuna kuna, koji je jedan od najmodernijih u cijeloj zemlji...
Objavljeno: 29.08.2019. 16:28

Zadnja izmjena: 29.08.2019. 16:32

Foto: Luka Šalamun

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je posjetio Općinu Gornji Keneginec, prilikom čega ga je načelnik Goran Kaniški upoznao s razvojnim putem Gornjeg Kneginca kao drugog najrazvijenijeg mjesta – prema indesku razvijenosti – nakon Grada Varaždina u Varaždinskoj županiji.

Obišli su tom prilikom i dvije velike investicije, onu novog vatrogasnog doma vrijednog četiri milijuna kuna – koja je u trijeku, te prije dvije godine otvoreni dječji vrtić „Bubamara“ vrijedan 14 milijuna kuna, koji je jedan od najmodernijih u cijeloj zemlji. Načelnik Kaniški tom prilikom istaknuo je i 2,6 milijuna kuna vrijedan EU projekt koji se trenutno provodi („Nove inkluzivne usluge za učenje, rad i rast u lokalnoj zajednici”), te naglasio da svoj razvoj njegova općina može zahvaliti Poduzetničkoj zoni ustrojenoj još 1997. godine u kojoj danas posluje više od 60 tvrtki, a koja je od strane Ministarstva gospodarstva proglašena – najperspektivnijom zonom u državi.

„U poduzetničku zonu investirano je preko milijardu kuna i njezin današnji godišnji izvoz do deset puta premašuje izvoz cijelih pojedinih županija u Hrvatskoj. Posljednji 20 godina kod nas nema lista čekanja za upis djece u vrtić, a broj stanovnika nam kontinurano raste. Drago mi je stoga da je premijer Plenković danas ovdje, u najrazvijenijoj općini u Varaždinskoj županiji“, rekao je načelnik Gornjeg Kneginca Goran Kaniški, dodavši kako se, sudeći prema priznanjima Hrvatske turističke zajednice – premijer ujedno nalazi i u najuređenijoj općini u Varaždinkoj županiji.

Komentari