3. prosinca

Foto - Prigodan program i radionice povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Objavljeno: 01.12.2023. 17:39

Zadnja izmjena: 01.12.2023. 17:39

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj danas je zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijelom Vusić u Graberju prisustvovao obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Korisnici Centra za pružanje usluga u zajednici Varaždin, Udruga gluhih i nagluhih Grada Varaždina, Društvo osoba s invaliditetom Varaždin, Društvo multiple skleroze Varaždinske županije, Udruga Uz tebe sam, Udruga slijepih Varaždinske županije i Udruga gluhoslijepih osoba Varaždinske županije pripremili su prigodan program, a za predškolarce Dječjeg vrtića Varaždin održane su radionice kako bi ih se upoznalo sa svakodnevnim izazovima s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom.

Tako su imali priliku naučiti o Brailleovom pismu i znakovnom jeziku te su im prezentirana različita pomagala za djecu s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom.

- Grad Varaždin to izuzetno cijeni i podržava rad svih takvih udruga. Nagradu za životno djelo ove će godine dobiti osoba koja je cijeli svoj život posvetila takvom djelovanju u zajednici, gospodin Ivan Vujec iz Društva osoba s invaliditetom Varaždin. U našem gradu želimo ukloniti arhitektonske barijere, a imamo i puno novih ideja u komunikaciji s članovima ovih udruga. Želimo osobama s invaliditetom što više olakšati svakodnevni život u Varaždinu. Cilj današnjeg obilježavanja je senzibilizirati sve naše sugrađane i javnost da su osobe s invaliditetom ravnopravni članovi našeg društva - rekao je Bosilj.

Komentari