inicijativu pokrenuli učenici

FOTO: Prigodnim programom otvorena Učionica na otvorenom na 3. Osnovnoj školi

Objavljeno: 07.11.2019. 11:10

Zadnja izmjena: 07.11.2019. 11:32

U III. osnovnoj školi danas je prigodnim programom otvorena Učionica na otvorenome, projekt koji su u prošloj školskoj godini pokrenuli učenici uključeni u izborni predmet Građanski odgoj i obrazovanje.

Učionica na otvorenome omogućit će učenicima nastavu na otvorenome u gotovo svim vremenskim uvjetima, a svečanom programu nazočio je i gradonačelnik Ivan Čehok. - Ovo je jedna izvanredna inicijativa koja je mene oduševila jer su je djeca sama predložila. Mi smo dali završna sredstva koja su bila potrebna. Nadam se da će i ostale škole napraviti takve učionice na otvorenom - rekao je gradonačelnik.

Ravnateljica škole Jasenka Martinčević istaknula je kako su učenici za to pokrenuli prikupljanje papira.- Učenici su u suradnji s učiteljskim vijećem pokrenuli akciju prikupljanja papira i svi su se u to uključili, uključujući i roditelje. No to je ipak bilo premalo novca i dogovorili smo sastanak sa gradonačelnikom. Sretni smo i veseli što je ovaj projekt dovršen. Ukupna vrijedno projekta bila je 75 tisuća kuna a veći dio toga podmirio je Grad - rekla je ravnateljica.

Komentari