radni sastanci

Foto - Prigodnim programom u Varaždinu obilježena suradnja s njemačkim gradovima

Objavljeno: 09.09.2022. 18:29

Zadnja izmjena: 09.09.2022. 18:29

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina danas je priređen prijem za stalnog zamjenika veleposlanika Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj Heralda Seibela.

S gradonačelnikom Nevenom Bosiljem, zamjenikom Miroslavom Markovićem, predsjednicom vijeća Zdravkom Grđan i pročelnicom Vesnom Haluga razgovarao je o suradnji na područjima kulture, obrazovanja i gospodarstva. Između ostalog, istaknuo je da Varaždin ima veliku reputaciju među gospodarstvenicima u Njemačkoj, a spomenuta je i velika investicija u MIV-u. Također je pohvaljen i rad centara izvrsnosti.

U hotelu Turist počasni je konzul RH u SR Njemačkoj Peter Neumann priredio svečani prijem kojem su, između ostalih, nazočili ministar Gordan Grlić Radman, ispred veleposlanstva SR Njemačke u RH Harald Seibel, gradonačelnik Bauutzena Karsten Vogt, gradonačelnik Neven Bosilj i župan Anđelko Stričak.

Gradonačelnik Bosilj rekao je kako Grad Varaždin dugi niz godina iznimno dobro surađuje s njemačkim gradovima prijateljima Ravensburgom i Koblenzom te kako je Varaždin otvoren za uspostavljanje kontakata i raznih oblika suradnje i partnerstva i s drugim njemačkim gradovima. U poslijepodnevnim satima održan je i sastanak s gradonačelnicima gradova smještenih u njemačkoj saveznoj pokrajini Saska. Razmatrale su se mogućnosti buduće suradnje na područjima gospodarstva, kulture i obrazovanja.

Komentari