sjednica općinskog vijeća

Foto - Prihvaćen proračun Općine Breznički Hum za 2024., evo što se sve planira iduće godine

Objavljeno: 21.12.2023. 10:16

Zadnja izmjena: 21.12.2023. 10:19

Foto: Općina Breznički Hum

Ovih je dana održana sjednica Općinskog vijeća Općine Breznički Hum, na kojoj je donesen općinski Proračun za iduću 2024. godinu.

On će biti u granicama dosadašnjih proračuna, a iznosi otprilike milijun eura, odnosno točno 945 tisuće eura – kazao je načelnik Zoran Hegedić.

- Proračun je razvojni i socijalno osjetljiv te podržava sve vidove općinskog života s područja naše općine s time da su sredstva nešto veća nego ranijih godina. Njime će biti obuhvaćeni svi odobreni razvojni projekti u Općini Breznički Hum, a uz to planiramo prijavljivati i nove buduće projekte ovisno o tome kako će se otvarati projektni natječaji a s obzirom da nam se sve više otvaraju vrata financiranja iz Europske Unije – zaključuje načelnik.

U idućoj godini planira se izgradnja četiriju nerazvrstanih cesta, a završetak radova očekuje se do kraja godine. Uskoro kreće javna nabava vezana uz projektiranje biciklističke infrastrukture. Općina Breznički Hum i dalje će sufinancirati boravak djece u dječjim vrtićima, a isplaćene su stipendije svim studentima kao i naknade za novorođenčad. Osim toga, sredinom ovoga tjedna završeni su radovi na asfaltiranju ceste u zaselku Gotali u Brezničkom Humu ukupne duljine 665 metara u iznosu od 78 tisuća eura, a financirani su iz općinskog Proračuna i sredstvima Ministarstva graditeljstva.

Komentari