Grad Varaždinske Toplice

Foto - Prijem za Topličanku Željku Blažetić koja je istrčala njujorški maraton

Objavljeno: 11.12.2023. 18:22

Zadnja izmjena: 11.12.2023. 18:28

Gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković u ponedjeljak je održala prijam za Željku Blažetić, trkačicu rekreativku iz Varaždinskih Toplica koja je u studenome istrčala njujorški maraton – TCS New York City Marathon, izvijestili su danas iz Varaždinskih Toplica.

Mjesec dana prije njujorškog maratona Željka je trčala maraton u Budimpešti, a predstavljati Hrvatsku i Varaždinske Toplice na tako velikom natjecanju zaista je poseban osjećaj, rekla je tom prigodom Blažetić.

– Kada su mi javili da su me odabrali da nosim hrvatsku zastavu na svečanosti otvaranja, to je bilo još nešto više. Baš se s radošću sjećam toga kada su prozvali Hrvatsku, predstavili našu državu, prozvali moje ime i kada sam nosila hrvatsku zastavu, to je bio veliki ponos i velika sreća. A još više od toga, kada su mi se javljali ljudi iz Hrvatske koji su mi govorili da me prate, gledaju i navijaju za mene, to mi je bilo još draže – istaknula je trkačica, koja je izabrana između 28 trkača iz Hrvatske da nosi hrvatsku zastavu.

Trudom se može postići puno

 New York City maraton, sa 51.000 trkča, njezin je deseti maraton, a kako kaže, njezino trčanje je rekreativno.

 – Tko zna hoće li nekome moja priča biti motivacija, poticaj za dalje. To ne mora biti u trčanju, nego u bilo čemu u životu, da vide da se trudom doista može postići puno. Nije to stvar nekakvih rezultata niti brojki, nego osobnog zadovoljstva i to je razlog zbog kojeg trčim. Osjećam da ne trebam biti članica nekog kluba, profesionalna trkačica. Tome uopće ne težim, nego težim tome da se osjećam dobro i ispunjeno – navela je Blažetić.

Komentari