serijal 'pobjednici'

FOTO: Prilikom projekcije filma 'Vukovar i Srijem' prisutni su se prisjetili i branitelja iz našeg kraja

Objavljeno: 19.04.2017. 19:04

Zadnja izmjena: 19.04.2017. 19:11

Foto: Petra Mlinarić

Večerašnja projekcija filma 'Vukovar i Srijem' iz serijala 'Pobjednici', autora Nenada Šestića prisutne je upoznala s bitkom za istočnu Slavoniju koja je bila velika i najteža obrambena bitka Domovinskog rata.

Epizoda prati radnju zbivanja na području Vukovara i Srijema u kojoj su bila prikazana i svjedočanstva branitelja iz našeg kraja, a koji su sudjelovali u borbama. Prije same projekcije Krasnodar Kišur, predsjednik UDVDR-a Varaždin je  podsjetio  na doprinos branitelja iz našeg kraja, iz Varaždinske i Međimurske županije u obrani Vukovara i Srijema.

Prema riječima Krasnodara Kišura, Zasebna Postrojba PU Varaždin, pod čijom su ingerencijom bile Policijske postaje Čakovec, Ivanec, Novi Marof i Varaždin uputila je policijske djelatnike na ispomoć u dijelove istočne Slavonije. U obrani je također sudjelovala i Specijalna jedinica PU varaždinske, 'Rode' koja je od studenog 1991. godine djelovala na području Vinkovaca.

U obrani Vukovara i Srijema je sudjelovao pozamašan broj branitelja s područja Varaždinske i Međimurske županije, koji su se izmenjivali u turnusima, a neki od njih su bili i zarobljeni u koncetracijskim logorima.

Prije samog filma, prisutni su održali minutu šutnje za poginule i nestale branitelje, a projekciji su prisustvovali i istaknuti političari, poput Damira Habijana i Denisa Čupića.

 

 

Komentari