profesorica martina vidović

Foto - Priređen prijem za prvu hrvatsku dobitnicu prestižne stipendije Fulbright TEA

Objavljeno: 23.03.2023. 11:54

Zadnja izmjena: 23.03.2023. 11:54

Župan Anđelko Stričak održao je prijem za voditeljicu Centra izvrsnosti za biologiju i profesoricu biologije na Prvoj gimnaziji Varaždin, Martinu Vidović koja je boravila na studijskom putovanju na Floridi u Sjedinjenim američkim državama.

Omogućila joj je to stipendija Fulbright Teaching Excellence and Achievement Program (Fulbright TEA) koju dodjeljuje U.S. Department of State’s Bureau of Educational and Cultural Affairs , a upravo je profesorica Vidović prva hrvatska dobitnica stipendije koju joj je prije polaska na putovanje uručila zamjenica otpravnika poslova u američkom veleposlanstvu u Zagrebu Amy Davison.

- Ovo je veliko priznanje za samu profesoricu, ali i njenu školu, Prvu gimnaziju Varaždin, kao i za cijelu Varaždinsku županiju. Ponosni smo na uspjehe koje ostvaruju naši profesori, mentori te učenici jer su oni rezultat njihovog predanog rada i truda, ali i našeg ulaganja u obrazovni sustav. Moram istaknuti kako su upravo učenici i njihovi profesori uz naše sportaše najveći i najbolji promotori Varaždinske županije, ali i cijele Hrvatske - rekao je Stričak.

'Neprocjenjivo iskustvo'

Inače,  osim nje, u kolovozu put SAD-a kreće i prof. Marko Šafran, također voditelj Centra izvrsnosti za biologiju i profesor na varaždinskoj Prvoj gimnaziji. Profesor Šafran također je stipendist Fulbright Teaching Excellence and Achievement programa.

- Zahvaljujem se županu na prijemu i čestitkama. Boravak u SAD-u je zaista neprocjenjivo iskustvo, upoznala sam mnogo krasnih ljudi, kolega s kojima sam podijelila svoja iskustva, ali i naučila nešto novo. Posebno mi je drago da sam imala prilike predstaviti Hrvatsku, ali i Varaždin te Varaždinsku županiju- rekla je Martina Vidović. 

Komentari