čestitke

Foto - Proizvođači Varaždinskog bučinog ulja ponovno nanizali zlatne medalje u Bruxellesu

Objavljeno: 09.04.2024. 13:15

Foto: Boris Matijašec

Proizvođači Varaždinskog bučinog ulja su na 63. svjetskom natjecanju u kvaliteti prehrambenih proizvoda Monde Selection u Bruxellesu osvojili tri nove zlatne medalje i to: OPG Kolenko iz Nedeljanca, OPG Kurtek iz Šemovca i OPG Vidaček iz Seljanca.

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Dragutin Vincek istaknuo je kako je Monde Selection institut koji godinama ocjenjuje proizvode.

- Rade se o institutu koji zadnjih 63 godine evaluira kvalitetu svih vrsta proizvoda i hrane iz cijelog svijeta, radi se o tisućama i tisućama proizvoda. Ono po čemu su karakteristični, svaki uzorak i svaki proizvod se ocjenjuje zasebno, ne uspoređuje se s nekim sličnim proizvodom. Za svaki proizvod se ocjenjuje otprilike 25 parametara  of vizualnog aspekta, mirisa, arome , okusa i teksture – naglasio je.

'To je stil života'

Dobitnicima medalja čestitke je uputio i varaždinski župan Anđelko Stričak.

- Vjerujem da vam je svima poznato da je baviti se poljoprivredom na području Varažinske županije u neku ruku stil života. Jer se radi o malim parcelama i na tim parcelama morate proizvesti nešto što je najbolje, najkvalitetnije. A naši poljoprivredni proizvođači upravo su takvi, nastoje u tome čime se bave da budu najbolji. A sve ove medalje govore o tome – poručio je.

Komentari