jačanje varaždinskog turizma

FOTO Proizvodi i delicije varaždinskog kraja predstavit će se u Lisinskom - zelje i buča glavni adut

Objavljeno: 05.03.2018. 17:58

Zadnja izmjena: 05.03.2018. 18:06

U zagrebačkoj dvorani Lisinski najavljena je suradnja 5 kajkavskih županija na projektu "Kajkavci u Lisinskom", a partneri na ovom kulturnom, gospodarskom i turističkom projektu su Varaždinska, Krapinsko-zagorska, Koprivničko-križevačka, Međimurska i Zagrebačka županija te Grad Zagreb. 

Projektom "Kajkavci u Lisinskom" zajednički će se drugi puta za redom u gradu Zagrebu, predstaviti značaj, zanimljivosti i ponuda ovog dijela kontinentalne Hrvatske, a projekt su najavili varaždinski župan Radimir Čačić, međimurski župan Matija Posavec, krapinsko-zagorski župan, Željko Kolar, zamjenik koprivničkog župana, Darko Sobota, zamjenik zagrebačkog župana, Hrvoje Frankić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Ovaj izložbeno-prodajni, turističko-gospodarski i kulturološki projekt održati će se 11. ožujka od 14 do 22 sata, a koncert u Velikoj Dvorani počinje u 19 sati.

- Varaždinska županija snažnije će predstaviti Varaždinsko zelje, koje uz još samo sedam proizvoda u Hrvatskoj ima europsku zaštitu izvornosti. Buča će se po prvi puta predstavljati s jednom novom manifestacijom na idućem Špancirfestu i to želimo promovirati. Idemo kao domaćini s regionalnom i međunarodnom izložbom buče, no uz sve to, u nedjelju ćemo predstaviti i tradicijske proizvode, kao i naše husare – rekao je Čačić

Varaždinska županija predstaviti će se i domaćim tradicionalnim kolačima, tradicionalnom makovnjačom, koščišjakom, medenom rakijom, finim vinima, bučinim uljem te brojnim drugim delicijama i kulturnim programom.

- Varaždinski turizam želimo podići na viši nivo kakav i zaslužuje, a do sada je bio zapostavljen. Pripremamo cijeli niz novih tematskih manifestacija koje ćemo najaviti ovdje u Lisinskom 11. ožujka. U pripremi su i projekti vezani na Savez Alpe Adria kao poveznicu sa susjednim zemljama članicama Saveza – rekla je posebna savjetnica Natalija Martinčević

 

 

 

Komentari