BICIKLIZAM

FOTO Projekt "Želim voziti bicikl" stigao do kraja, ali se priprema opsežan nastavak

Objavljeno: 26.08.2020. 20:10

Zadnja izmjena: 26.08.2020. 20:32

Projek BASK Vinica „Želim boziti bicikl“ završava krajem ovog mjeseca. U njega je bilo uključeno 236 učenika iz osnovnih škola Vinica, Cestica, Petrijanec i VII. OŠ Varaždin.

Početkom projekta održana je edukacija po školama, profesori Dubravko Banek, Predrag Doborić i Nikola Sedlar su odradili vrhunski posao, a u suradnji s HAK-om organizirali su biciklistički kamp.

- Današnje događanje je bio završetak, sudjelovali su učenici OŠ Vinica. Njih 25 su s biciklima došli iz Vinice do Petrijanca. Ovdje su se priključili i učenici koji nisu bili uključeni u projekt od početka što znači da se ova priča širi i dalje. Treba napomenuti da je odnos djevojčica i dječaka pola-pola, a najmlađi naš član još ide u vrtić. Biciklizan na našem području se vraća na velika vrata. Dobili smo podršku i od Marina Ranteša, pa se nadamo da će se uspjeti plasirati na OI, rekao je Branimir Štimac, voditelj projekta i predsjednik Biciklističkog saveza Varaždinske županije.

U narednom razdoblju želi da se ova biciklistička priča, pokrenuta projektom zaživi i tu se posebno zahvalio načelniku Općine Vinica Marijanu Kostanjevcu

- On je prepoznao ovaj projek i već smo potpisali jedan novi ugovor za nastavak projekta. Dobili smo potporu od Hrvatskog biciklističkog saveza za rad s mladima. Podržava nas i dalje HAK. Planira se nastavak projekta u školi, ali sve zavisi od epidemiološke situacije. Nadamo da će nam se priključiti i još neka škola. BASK Vinica prelazi u natjecateljsku kategoriju. Ove godine su imamo državne prvakinje u kategoriji Elite žene, a sljedeći korak je preko sveučilišnog sporta oformiti i Elite mušku ekipu, najavio je Štimac.

Nakon osnivanja Biciklističkog saveza Varaždinske županije pokrenuta je inicijativa da se u svakoj općini osnuje biciklistički klub.

- Inicijalne razgovore smo obavili u Cestici i tamo bi se trebao osnovati sljedeći biciklistički klub. Želimo biciklizam dignuti na nivo nogometa da se sva djeca bave sportom, dodao je Štimac.

U završnici projekta sudjelovao je i Nedjeljko Pavlec iz Biciklističkog saveza Varaždinske županije i BASK Vinica.

Komentari