Općina Petrijanec

Foto - Promocija knjige o istini o Domovinskom ratu

Objavljeno: 18.11.2023. 19:49

Zadnja izmjena: 18.11.2023. 19:49

U Osnovnoj školi Petrijanec održana je promocija knjige “Promicanje istine o domovinskom ratu” UDVDR Kluba Petrijanec povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, izvijestili su iz Općine Petrijanec.

Knjiga je nastala je kao rezultat 10-godišnjeg povijesnog projekta UDVDR Kluba Petrijanec i Sračinec te Ogranka Varaždin, Udruge veterana 7. gardijske brigade „Puma“, a promovirana je u OŠ Petrijanec, u kojoj je  2013. godine započeo projekt edukacije mladih i širenje istine o ratnim zbivanjima u Vukovaru i okolici tih ratnih godina.

- Ova knjiga, brošura, kao i cijeli projekt promicanja istine o Domovinskom ratu jedinstveni je, usuđujem se reći u Hrvatskoj jer niti jedna županija do sada nije provela projekt promicanja istine u Domovinskom ratu kao što su to učinili branitelji udruge UDVDR-a kluba Petrijanec i Sračinec Ogranka Varaždin i na tome im iskreno zahvaljujem. Naša je klub branitelja jedan od najaktivnijih u županiji i zaista je u ovim vremenima važno promicati istinu i događaje koji su se dogodili u Domovinskom ratu – rekao je načelnik Posavec.

Idejni začetnici projekta i urednici brošure su Krasnodar Kišur i Vladimir Milavec, umirovljeni časnik Hrvatske vojske, tajnik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Kluba Petrijanec. 

Komentari