OPĆINA BERETINEC

FOTO - Pronađeni ilegalni deponiji otpada u Beretincu

Objavljeno: 13.02.2022. 12:23

Zadnja izmjena: 13.02.2022. 12:38

Unatoč brojnim apelima Općine Beretinec i dalje ima pojedinaca koji se ponašaju neodgovorno i ne razmišljaju o uništavaju okoliš, te nanose štetu prirodi i ljudima.

U Općini Beretinec su prošlog tjedna krenuli s pripremom za uređenje poljskih putova i ostali neugodno iznenađeni – naišli su na velike količine otpada, potencijalnih divljih deponija.

"Ovakvo nesavjesno ponašanje više nećemo tolerirati i morat ćemo reagirati. Budući da ne znamo tko su ljudi koji bacaju otpad u prirodu, spremni smo postaviti i video nadzor, kako bismo doznali tko to zagađuje okoliš, a razgovarat ćemo i s vlasnicima zemljišta na koja je otpad bačen.

I vas, naše sumještane, molimo da pomognete da ubuduće spriječimo neodgovorno ponašanje pojedinaca. Primijetite li da netko baca otpad na mjesta koja za to nisu predviđena, zapišite registraciju vozila, ako ste u mogućnosti i fotografirajte jer svaki je podatak bitan, a upućujemo vas i da se javite komunalnom redaru ili općinskom načelniku koji su vam dostupni 24 sata dnevno – kontakt podatke možete pronaći na web stranici https://www.beretinec.hr/", pozivaju iz općine Beretinec.

Općina Beretinec uključit će se i u akciju „Zelena čistka” kako bi što bolje očistili šume, a očekuju da će se akciji odazvati brojni mještani i udruge s područja Općine.

Komentari