evo kako je bilo

Foto - Proslavljena 25. obljetnica djelovanja KUD-a Zavičaj Sračinec

Objavljeno: 26.02.2024. 10:33

Zadnja izmjena: 26.02.2024. 10:33

Sinoć je u velikoj dvorani Doma kulture u Sračincu održan slavljenički koncert povodom 25. godišnjice djelovanja KUD-a Zavičaj Sračinec.

Kako i priliči, predstavili su se kroz pjesmu i ples.

- Sve je počelo sa zborom, prije tridesetak godina.Nakon dvije godine zbor je proširen muškim članovima i postao je mješoviti pjevački zbor. Na svom vrhuncu, zbor je imao čak 47 pjevačica i pjevača, zapaženi nastup na Baroknim večerima i mnogobrojna gostovanja. Pomalo smo se proširivali, kupljeni su prvi tamburaški instrumenti, oformljen je folklor, pa je prije 25 godina osnovano Kulturno umjetničko društvo Zavičaj, koje je objedinjavalo sve te aktivnosti - istaknuo je predsjednik KUD-a Zavičaj Darko Auker.

Više od sata trajao je koncert, na kojem su nastupili plesači folklorne skupine u pratnji tamburaša, kao i Mješoviti vokalni sastav Acapella.

- Upravo kroz rad entuzijasta u našim udrugama, koji su predano gradili sve nove i nove manifestacije, došli smo do velikih rezultata naših Dana Miholja, fašnika, Božića v Sračincu, da nabrojim samo neke. Veliko hvala svima koji djeluju kroz udruge, u meni i Općini Sračinec uvijek ćete imati prijatelja i partnera, a KUD-u Zavičaj čestitam 25. godišnjicu rada uz želju da se uskoro ponovno vidimo, - rekao je u svom obraćanju načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Komentari