Grad Novi Marof

Foto - Proslavljena stogodišnjica djelovanja DVD-a Novi Marof

Objavljeno: 26.09.2023. 18:44

Zadnja izmjena: 26.09.2023. 18:52

Dobrovoljno vatrogasno društvo (DVD) Novi Marof osnovano je 23. rujna 1923. godine, a 100 godina kasnije, na isti dan, u subotu je održana velika svečanost u povodu njegova velikog jubileja, izvijestili su iz Grada Novi Marof. 

Prvi zapovjednik DVD-a bio je Vilko Paldi, a dokaz o osnivačkoj Skupštini do danas su očuvana u "Pravila Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Novom Marofu". Ta "Pravila" odobrena su i potvrđena žigom od strane Velikog župana zagrebačke oblasti u Zagrebu, Kraljevskog banskog savjetnika, vršioca dužnosti 
velikog župana zagrebačke oblasti, ističu iz Novog Marofa.

Jenkač: Najoperativniji vatrogasci u Županiji

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač čestitao je na stoljeću hrabrog i nesebičnog djelovanja DVD-a u službi zajednice.

 -Vatrogastvo je oduvijek bilo na vrhu liste prioriteta našeg Grada, jer su vatrogasci ti koji nas čuvaju od opasnosti i brinu se za sigurnost naših građana i imovine. Kroz godine, Grad Novi Marof financijski je podržavao rad vatrogasaca, ulažući u njihovu opremu kako bi im osigurali sredstva za obavljanje njihovih izazovnih zadaća, a najnoviji dokaz tome je čak 120 tisuća eura vrijedna nabavka novog vatrogasnog navalnog vozila - naglasio je Jenkač i istaknuo kako su novomarofski vatrogasci jedni od najoperativnijih vatrogasaca u Županiji.

Stričak podsjetio na nagrade DVD-u Novog Marofa 

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak svim članovima čestitao okruglih 100 godina, kao i svima onima koji su stvarali DVD. 

- Osim što je to lijepa okrugla brojka, osim što je to tradicija, valja napomenuti da je to 100 godina pomaganja, ne samo svojim sugrađanima već i tamo gdje je to potrebno. Ove je godine DVD Novi Marof nagrađen nagradom Županijske skupštine za ovu obljetnicu, a isto tako nagradom Župana, odnosno zahvalnicom za pomoć unesrećenima poljskim hodočasnicima prošle godine – rekao je župan Stričak.

Komentari