MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Foto - Proslavljeno jubilarnih 100 godina osnutka DVD-a Macinec

Objavljeno: 17.08.2022. 19:36

Zadnja izmjena: 01.09.2022. 12:11

U Međimurskoj županiji ove godine 10-ak dobrovoljnih vatrogasnih društava obilježava svoju stotu obljetnicu čime se potvrđuje činjenica kako je tradicija dobrovoljnog vatrogastva iznimno ukorijenjena u svijesti Međimurki i Međimuraca. 

Jedno od tih društava je i DVD Macinec, koje je osnovano je 1. svibnja 1922. godine na inicijativu mještana, budući da se pojavila potreba za organiziranim gašenjem požara.

- Vaš način života uistinu je human, vi ste ti koji prvi priskačete u pomoć, vrlo često riskirajući svoj život. Ponosan sam što sva naša vatrogasna društva, osim gašenja požara i spašavanja ljudi sudjeluju u mnogim drugim aktivnostima, jer u svakom mjestu pokretač svih zbivanja su upravo vatrogasna društva i udruge - rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec i dodao kako će Županija pomagati u radu svih društava na području Županije.

Velike obljetnice uvijek su prigoda da se nagrade najzaslužniji članovi, pa su tako dodijeljene zahvalnice, medalje, plamenice i plakete članovima DVD-a kao i pojedincima koji su dali doprinos radu društva te sponzorima pokroviteljima obljetnice. Među nagrađenima posebnom nagradom za 50 godina rada u vatrogasnom društvu nagrađen je Franjo Sklepić.

Komentari