osnovana udruga - fešta u centru

FOTO: HERCEGOVAČKA VEČER U VARAŽDINU Stigli političari i generali, razvila se trobojnica

Objavljeno: 09.12.2018. 10:19

Zadnja izmjena: 09.12.2018. 10:33

Foto: Viktor Hranić

Studenti bosansko-hercegovačkog podrijetla u Varaždinu ovih dana osnovali udrugu studenata istoimenog naziva, što su sinoć i proslavili velikom feštom u centru grada na kojoj su se okupili istaknuti članovi HDZ-a, generali, a stigao je i zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.

Na večeri studenata Herceg – Bosne, koju je u Bardu organizirala novoosnovana Udruga studenata Herceg Bosne, više od 250  okupljenih zabavljala je grupa Elita. Riječ je o prvoj takvoj udruzi na području sjeverozapadne Hrvatske, kojoj su na čelu Stjepan Rezo kao predsjednik, Zvonimir Petričušić kao potpredsjednik, te Petar Kozina kao tajnik.

- Kao prva takva udruga u ovom dijelu Hrvatske, osnovani smo kako bismo djelovali na unaprijeđenju društveno-kulturnog života u gradu Varaždinu, a dobrodošli su svi, i Zagorci i Slavonci i Dalmatinci. Brojimo više od 100 članova, a današnja proslava u Bardu je samo početak. Sljedeće godine planiramo pravi spektakl – rekao je predsjednik udruge Stjepan Rezo.

Iznad očekivanja

- Dugo nije viđena ovakava fešta u gradu ili kako bismo mi rekli – dernek. Sve je prošlo iznad očekivanja i hvala svima koji su nas došli podržati, koji nas podržavaju i koji su nam obećali pomoć u daljnjem radu. Uskoro organiziramo dobrovoljno darivanje krvi te sve pozivamo da nam se pridruže – rekao je Petar Kozina, tajnik udruge, koji je istaknuo kako se udruga povezala i sa zavičajnom udrugom Hercegovačkih studenata u Zagrebu.

Zabava je potrajala do dugo u noć, društvo je razvilo i trobojnicu, a uz spomenutog Zlatana Avara u Bardu su još bili i predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak, predsjednik gradskog HDZ-a Damir Habijan, generali Zdravko Jakop i Željko Dvekar, prorektor Sveučilišta Sjever Goran Kozina i brojni drugi. Sa studentima Herceg-Bosne i njihovim gostima zabavljao se i njihov domaćin Boris Kos, a u našoj fotogaleriji pogledajte kako je bilo:

Komentari