HT PRVA LIGA: VARAŽDIN - DINAMO

FOTO Prva konferencija za novinare nakon korona pauze i najava utakmice s Dinamom

Objavljeno: 04.06.2020. 11:00

Zadnja izmjena: 04.06.2020. 11:05

U subotu, 6. lipnja s  početkom u 20,05 sati NK Varaždin dočekuje GNK Dinamo u 27. kolu HT Prve lige.

Tako se nastavlja nogomeno prvenstvo, ali za sada bez gledatelja. Uz sve mjere opreza, tribine će ostati prazne, stadion se otvara samo 30 minuta prije početka utakmice, na trribi smije biti samo deset novinara a četiri fotoreportera pokraj terena i tako dalje. Konferencija za novinare također je održana na neuobičajenom mjestu, na terenu a ne kao do sada u klupskim prostorijama. No, u klubu su spremni za nastavak sezone i s nestrpljenjem očekuju utakmicu s Dinamom u Varaždinu. 

Trener Samir Toplak kaže da je njima dobro došla ova pauza kako bi ispravili sev uočene pogreške kod igrača i da se podigne momčadski duh.

Pauza je dobro došla

- Kad sve sumiram nama je dobro došla pauza. Bili smo puno skupa, napravili smo zajedničke pripreme, približili svima našu filozofiju igre i napravili zajedničku koheziju koja bi mogla biti ključna u borbi za bodove. Kako bilo teško bez utakmica, da se onaj ritam nastavio morali bi puno raditi u hodu, pitanje je kako bi bilo i po onakvim terenima kakve smo imali tako da ja izvlačim pozitivu i mislim da ćemo biti puno, puno bolji, naglasio je Toplak.

U tri pripremne utakmice Varaždin je ostvario pobjedu i poraz protiv Lokomotive i poraz protiv Gorice ali Trener Toplak nije nezadovoljan.

- Puno smo bili kompaktniji u tim utakmicama, nego prije. Ukupno smo pokazali puno više i potvrdili ono što smo trenirali . Ja sam puno zadovoljniji s prikazanom igrom u prijateljskim utakmicama, nego što je to prije izgledalo, zaključio je Toplak.

Znaju odakle prijeti opasnost

Nogometni znalci kažu da su najlaše utakmice protiv velikih favorita, slabiji klub može puno dobiti i skoro ništa ne može izgubiti. Slično promišljaju i u Varaždinu ali trener Toplak ipak gaji nadu da se može doći do bodova i u susretu s Dinamom.

- S jedne strane je dobro da otvaramo s maksimalnim favoritom, jer favorite možeš iznenaditi na početku dok još ni sami ne znaju u kakvom su stanju. Međutim, opet imaš jednu otegotnu okolnost to je činjenica da je novi trener na klupi Dinama. Nismo ga mogli izskautirati, iako se tu ne mijenja nešto puno. Ali, vjerojatno će se taj polet i nova energija primijetiti i na terenu. Međutim, znamo odakle prijeti najveća opasnost. Znamo kakva je Dinamova kvaliteta i znam da se maksimalno trebamo posvetiti tim stvarima, dodao je Toplak. 

Komentari