u čast buči

FOTO: Prvi dan Bučograda svojim je slasticama i pjesmom primamio brojne Varaždince

Objavljeno: 18.08.2018. 12:41

Zadnja izmjena: 24.08.2018. 14:20

Foto: Viktor Hranić

Prvi dan Bučograda okupio je brojne Varaždince koji su imali priliku upoznati sve blagodati buče, odnosno 'tikve', često podcijenjene namirnice koja, osim za proizvodnju ulja, služi i za izradu pravih delicija, ali i ukrasa.  

Manifestaciju su posjetili brojni građani, koji su uz pjesmu degustirali kolače, a mogli su vidjeti i kako se dobiva bučino ulje ili rezbari 'tikva', dok su se najmlađi zabavljali bojajući bojanku i vadeći koštice.

Predsjednica turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević, kojoj se na događaju pridružio suprug i sin, izrazila je zadovoljstvo današnjim programima i odazivom.

- Obzirom da po prvi puta organiziramo manifestaciju na takvu osebujnu temu, ja sam više nego iznenađena s odazivom i brojem ljudi koji su došli danas ovdje. Prošetala sam ujutro cijelim Špancirfestom, ali iskreno mi se čini da je ovdje danas najveća gužva. Nasmijana lica naših najmlađih i zadovoljstvo onih malo većih pokazatelj je da smo uspjeli pripremiti program koji veseli sve naše građane – rekla je Martinčević.

 

Komentari