općina maruševec

Foto - Prvi ovogodišnji prijem za novorođene bebe i njihove roditelje u Općini Maruševec

Objavljeno: 20.04.2023. 13:22

Zadnja izmjena: 20.04.2023. 13:25

U sklopu programa obilježavanja Dana Općine Maruševec, načelnik Mario Klapša je sa suradnicima održao prvi ovogodišnji prijem za roditelje novorođenih beba u zadnja četiri mjeseca.

Od prošle godine, Općina Maruševec bogatija je za 35 mala stanovnika. U četiri mjeseca od zadnjeg primanja rodilo se njih 11-ero, čijim roditeljima je Općina Maruševec pomogla s 3.561 eura. Uz čestitke, roditelji su primili i financijsku potporu Općine Maruševec koja iznosi 275 eura za prvo, 350 za drugo i 500 eura za treće i svako sljedeće dijete.

- Od prvog dana ove godine povećali smo naknade za novorođenu djecu, povećali smo subvencije ekonomske cijene vrtića i male škole. Uveli smo besplatne radne bilježnice i školski pribor, povećali stipendije studentima, sufinanciramo autobusni prijevoz učenika, školu plivanja te program produženog boravka u školi, a osim svega toga potičemo mlade obitelji na kupnju obiteljskih kuća i adaptaciju postojećih da bismo ih zadržali na području naše prekrasne Općine - rekao je načelnik Klapša.

Komentari