Zanimljive rute i idealno, sunčano vrijeme, privukli su zaljubljenike u „dva kotača“ iz naše županije, ali i iz susjedne Međimurske i Zagrebačke županije, dok je na Ivanečko-lepoglavskoj ruti bilo biciklista čak iz susjedne Slovenije.

Šest gradova i brojne općine u Varaždinskoj županiji, u nedjelju, 16. rujna, povezali su – brojni biciklisti. U organizaciji Turističke zajednice Varaždinske županije i Varaždinske županije, a u sklopu obilježavanja Dana Županije, po prvi puta je održana biciklijada pod nazivom „Županija na dva kotača“. 

Biciklijada je bila karakteristična po tome što se s vožnjom moglo započeti bilo gdje na jednoj od četiri kružne rute - varaždinsko-topličkoj, ludbreškoj, novomarofskoj i ivanečko-lepoglavskoj, a biciklisti su mogli predahnuti na jednom od četiri odmorišta na svakoj ruti. Svim sudionicima koji su skupili četiri naljepnice s jedne ili više ruta, osiguran je bio obrok u jednom od uključenih restorana. 

Na biciklijadi „Županija na dva kotača, u sklopu projekta „Cyclist Welcome“, po prvi puta je djelovala i služba pomoći na cesti. Broj je kontaktiran 15 puta, no na sreću ni jednom zbog kvara ili nesreće. Za potrebe biciklijade, na ukupno 185 kilometara koliko su iznosile sve 4 rute zajedno, postavljeno je ukupno 304 smjerokaza. Budući da nije bilo kotizacije, prema podacima dobivenim s odmorišta i prema procjenama 4 „safety car“ vozila, po rutama je bicikliralo 500-tinjak sudionika. 

 

Komentari

17.09.2018. 16:18h Zadnja izmjena: 16.10.2018. 14:34