odlična atmosfera

Foto - Prvomajsko druženje na Dravi privuklo velik broj posjetitelja, stigao i Grbin

Na proslavi se održava i tombola, gdje posjetitelji za sudjelovanje uplaćuju po 2 eura, a prikupljena sredstva od donacija uplatit će se na račun Zaklade solidarnosti Grada Varaždina...
Objavljeno: 01.05.2023. 12:24

Zadnja izmjena: 01.05.2023. 12:41

Foto: Boris Matijašec

Najveća proslava Praznika rada u Varaždinskoj županiji danas se održava na Dravi, gdje će se tradicionalno dijeliti 6.000 porcija prvosvibanjskog graha, a proslava ove godine obilježena je humanitarnom tombolom.

Službeni dio programa na izletištu krenuo je u 10 sati, trajat će do 14 sati, a neslužbeni dio počeo je još u 8:30 sati tradicionalnom budnicom na više lokacija. Voditelj programa i ove godine je Saša Grabarić, a organiziran je i zabavni glazbeni program. Na proslavi se održava i tombola, gdje posjetitelji za sudjelovanje uplaćuju po 2 eura, a prikupljena sredstva od donacija uplatit će se na račun Zaklade solidarnosti Grada Varaždina. Svaka druga tombola je dobitna, a deset glavnih nagrada dijelit će se u 13 sati.

- Oni rade reformu tako da uzimaju gradovima i općinama. Radničke plaće treba rasteretiti, a ne tako da se prikaže da to radi država. Plaće treba rasteretiti da oni koji najmanje dobivaju da dobiju više. Što se tiće prvog maja, cijeli Varaždin dolazi na Dravu, nadam se da će 6.000 porcija biti dovoljno, nadamo se da će biti dovoljno za sve. Svima onima koji žive od svog rada, želim sretan Praznik rada, da imaju što bolje uvjete rada i što veća primanja - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Grbin: 'Borba traje 365 dana'

Proslavi Praznika rada na Dravi pridružio se i predsjednik SDP-a Peđa Grbin koji se također osvrnuo na radnička prava.

- Ovo je dan kada se sjetimo radničkih prava, a zapravo borba traje svih 365 dana u godini. Svakakva prava smo uspjeli osigurati, ali ne smijemo zaboraviti još stvari koje moramo ostvariti, a to je noćni rad, cjelodnevne smjene i slično. Između ostalog, sljedeća će nam borba biti za migrantska prava, ali i za naše radnike koji zaslužuju dostojanstvenu plaću od koje mogu živjeti cijeli mjesec. Zato danas slavimo, a sutra radimo - rekao je Grbin.

Komentari