nadzor prometa

Foto - Varaždinska policija dobila novi dron, evo kada će ga početi koristiti

Benčić: 'Vjerujem da ćemo već ovaj vikend početi koristiti dron, i to za utakmicu koja je na rasporedu sutra'
Objavljeno: 03.03.2023. 11:39

Zadnja izmjena: 03.03.2023. 12:38

U svrhu povećanja sigurnosti prometa na državnim cestama na području Varaždinske županije, danas je u prijepodnevnim satima u sjedištu PU Varaždinske izvršena svečana primopredaja opreme za nadzor prometa iz zraka.

Projekt je realiziran u partnerstvu između Hrvatskih cesta i PU Varaždinske, a samu svečanu primopredaju otvorili su ravnatelj PU varaždinske Predrag Benčić i predstavnik Hrvatskih cesta Alen Leverić. Vrijednost samog projekta je oko 9 000 eura.

- Oprema je vrhunska te profesionalna. To je oprema koju ćemo koristiti prvenstveno u nadzoru prometa, i u svim drugim aktivnostima u kojima će oprema zasigurno pomoći policiji da bude još učinkovitija i još kvalitetnija. Ekipa je spremna, imamo dva policijska službenika koji su prošli edukaciju, koji su certificirani te imaju certifikat za upravljanje dronom. Vjerujem da ćemo ga već ovaj vikend početi koristiti, i to za već za ovu utakmicu koja je na rasporedu sutra – rekao je Benčić.

Javnosti se obratio i predsjednik Hrvatskih cesta te član uprave Alen Leverić isknuvši tako da je ovo dron vrhunske kvalitete i vrhunskih karakteristika te da se može koristiti ne samo u nadzoru prometa i ulakšanju prometnih pravaca te smanjenu nastradalih sudionika u prometu, već i za ostale poslove koje PU Varaždinska ima.

 

Komentari